Élményeket adunk.

UTAZZ ITTHON KÜLFÖLDRE!

0 1 335

Ki mondta, hogy mindenképp át kell lépned az országhatárt ahhoz, hogy megismerd a világot? Szerencsére már Magyarországon is számos olyan különleges célpontot találsz, ahol egy teljesen új miliőbe csöppensz – mutatjuk, merre indulj!

  • Provence-i vagy Toszkán romantikára vágysz? Irány Csákberény!

Ha Provence hallatán neked is a levendula és a púder illata, az aprócska, romantikus villák jutnak eszedbe, akkor a Catherine’s Cottages bájos vendégházaiban sem fogsz csalódni. A területet a Vértes szívében elhelyezkedő faluban találod, ahol a brit tulajdonos, Catherine a szőlőhegy tetején álló régi présházakból varázsolt kifogástalan lakberendezői érzékkel, egyedi, kisebb-nagyobb, provence-i stílusú szálláshelyeket. A rengeteg szőlőtőke és levendulabokor közelében, kíváncsi szemek elől rejtett teraszon olvasgatva nemcsak Franciaország, de Toszkána vidéki borászatai is eszedbe juthatnak, így két legyet ütsz egy csapásra.

Ha csak ketten vonulnátok félre kedveseddel a város zajától, arra is tökéletesek a pici 2-4 férőhelyes házikók, de a legnagyobb, úszómedencés villát akár nagy baráti társasággal is elfoglalhatjátok. Mindenképp próbáljátok ki a helyi termelőktől származó reggeli-kosarat! Ha a teraszon, kertben relaxálás után kicsit aktívabbra vennétek a pihenést, a közelben rengeteg kirándulóhely, bringaútvonal, borkóstoló vár titeket.

  • Colorado vadregényes hegyei között pihennél? Magyarország zöld szívében, a Mátrában a helyed!

Mátraszentistvánon a téli síszezonon kívül is csupa kalandot találsz – Magyarország legmagasabban fekvő településén, egy természetvédelmi terület közepén fekszik a Montem Vendégház, ahol hamisítatlan hegyi hangulatba csöppensz. Az amerikai filmekből is ismert letisztult, elegáns, modern, de egyben barátságos faburkolatok, bútorok fogadnak, és természetesen az agancsos csillárok, a hatalmas kandalló, a szauna és a szőrmepárnák sem maradnak el – mintha csak a Sziklás-hegység egyik menő szállodájába csöppentél volna. Ha az egész vakáció alatt ki sem mozdulsz, a feltöltődés akkor is garantált, de mondanunk sem kell, hogy a közelben millió program közül válogathatsz.

  • Közel-keleti hangulatot élnél át? Hódítsd meg Sirokot!

Sirocave Barlang Apartmanokban a keleties hangulatot csípheted el, ha wellness szálloda helyett a 300 éves barlangokban kialakított szállások közül választasz inkább. Amint beteszed a lábad, képzeletben máris a török hódítás idején találod magad, de persze az igazi keleti kényelmet sem kell mellőznöd.

A gyönyörű fali kárpitok, szőnyegek, dísztárgyak között valódi pasának érezheted magad, és nincs is más dolgod, mint egy remek nap után a teraszon mentateát szürcsölgetve lazítani. Ha szereted a történelmet, errefelé még jobban elmélyedhetsz benne, hiszen a környék bővelkedik a várromokban, és az események emlékét őrző helyekben.

  • Hátizsákkal fedeznéd fel a Yellowstone Parkot? Kezdd a Mecsekben!

Ha bekopogtatnál Maci Lacihoz, legjobb, ha te is minél előbb hozzászoksz az erdei környezethez – a Mókus-völgy legszuperebb szálláshelyén pedig minden adott ehhez. Nem is kell mást tenned, mint Csepellinában aludnod – a külföldi pár által átalakított régi Csepel teherautóban egy őrületesen menő, 25 négyzetméteres apartman kapott helyet, ahol a fürdőszobától kezdve a franciaágyig, konyháig minden van, nem is akármilyen minőségben. Még egy verandát is építettek köré, így kilépve a komfortos szobából már az igazi vadon fogad heggyel, völggyel, tóval – és bár medve látogató azért nem várható, szerintünk ennél többet kívánni sem lehetne a maximális pihenés érdekében.

  • Kipróbálnál egy igazi szafarit Afrikában? Szavazz az Őrségre!

Bár sivatag nincs a közelben, de Őrimagyarósdon azért belekóstolhatsz, milyen lenne, ha napokig együtt kellene élned a természettel egy sátorban, úgyhogy idén glampningezz egyet! Ez a fura kifejezés az angol glamorous (pompás) és camping (kemping) szavak összevonásából alakult ki – ez az üdülési forma az 1900-as évekből ered, amikor a jómódú emberek körében felkapott lett az afrikai utazás, amelyek során jól felszerelt, luxus szafari sátrakat használtak. Az 5érzék házak szálláshelyei között a lombház mellett ilyen sátrat is találsz.  Családdal, gyerekekkel igazi nagy kalandra számíthatsz, a természet közelsége garantált.

  • A Himalája csúcsaira vágysz? Mászd meg Galya-tetőt!

Miután elnyered méltó jutalmad, és felérsz a csúcsra, érthető, ha szeretnéd kiélvezni a 360 fokos panorámát – szerencsére nem kell sietned, mert már a Galya-kilátóban is alhatsz éjszaka, közel 1000 méteres magasságban! Hazánk első bivakszállásait 2015-ben adták át, miután a kilátó nagymértékű felújításon esett át. Ennek során három szobát alakítottak ki a magasban, ahol a fáradt és extrém kalandokra szomjazó túrázó megpihenhet. Az építészeti díjakat besöprő hangulatos szálláson nagy kényelemre azért ne számíts, akárcsak a legmagasabb hegyek alaptáboraiban, itt is minimális berendezést találsz, csak éppen sátor helyett betonfalakkal – áram, világítás, sőt még Wi-Fi is van, a közelben tusolót, vécét is találsz, úgyhogy a hálózsákon kívül nincs is szükséged másra egy különleges, csillagnézős estéhez.