Élményeket adunk.

Téli italok a test és a lélek melengetésére

0 730

Már túl vagyunk a tél felén, de bármikor zord időjárásra ébredhetünk. Amikor a zsigereidben és a lelkedben érzed a kinti fagyot. A legjobb, amit ilyenkor tehetsz, hogy készítesz magadnak egy nagy bögre forró italt.

Puncs

Hozzávalók 12 pohárhoz:
-1,5 csésze víz
-1 csésze barnacukor
-2 üveg 7dl-es vörösbor, lehetőleg Cabernet Sauvingon
-1 szeletelt alma
-1 szeletelt narancs
-1 csésze ananász (friss vagy konzerv, kockázva)
-4 ánizscsillag
-fél csésze narancs curacao

Elkészítés: tedd fel főni egy lábasba a cukrot a vízzel közepesen magas lángon kb. 2 percig. Ezután add hozzá a bort, almát, narancsot, ananász, ánizscsillagot és közepes lángon főzd 10 percig. Add hozzá a narancs curacao-t és így főzd még 5 percig. Ha kész, vedd ki az ánizst, majd hőálló poharakban szervírozd és kanalazz minden pohárba egy kis gyümölcsöt is.

Fűszeres forró csoki

Hozzávalók 4 bögréhez:
-4 csésze kész forró csoki 1%-os tejjel
-½ teáskanál frissen őrölt szerecsendió
-½ teáskanál chilipor
-4 rúd fahéj

Elkészítés: Forrald össze, töltsd ki bögrékbe és mindegyikbe tegyél egy rúd fahéjat.

Gyömbéres körtelikőr

Hozzávalók 12 felespohárhoz:
-4 darab érett körte, hámozva és negyedelve
-1 csésze almacider
-1 csésze száraz fehérbor
-1-2 teáskanál szeletelt gyömbér vagy gyömbérjuice
-1 teáskanál citromlé
-1 nagy rúd fahéj
-egy csipet só
-2 teáskanál méz

Elkészítés: Pakold a serpenyőbe a körtét, cidert, bort, gyömbért, citromlét, fahéjat és sót, majd lassú tűzön főzd lefedve 20 percig. Ha kész, vedd ki a fahéjat, majd turmixold a masszát,míg sima nem lesz. Hűtsd be legalább 4 órára, majd feles poharakba szervírozd.