Élményeket adunk.

Mit ad a természet? – AFRODIZIÁKUMOK

0 769

A szó a szerelem gyönyörű görög istennőjének, Aphroditének a nevéből származik. Az ő tiszteletére nevezték el a nemi vágy fokozására szolgáló szereket afrodiziákumnak.

Bazsalikom

Nyugtatólag hat az idegrendszerre, és jótékony gyomorpanaszok esetén is. Köztudott, a bazsalikom természetes mérget – estragolt – tartalmaz, de egészen addig, amíg normál mennyiségben fogyasztjuk, nem lehet baj. Afrodiziákumként fűszer vagy tea formájában fogyasztandó, hatása izgató.

Gyömbér

A gyömbér elősegíti az emésztést, csökkenti a puffadást, csillapítja az émelygést, csökkenti a reumatikus és izomfájdalmakat, csillapítja a megfázás tüneteit. Afrodiziákumként fogyasszuk a gyökérzetet nyersen vagy forrázva, de reszelve akár teát is ízesíthetünk vele. Hatása izgató.

Kardamom

A kardamom görcsoldó, emésztésjavító, a magok rágása pedig felfrissíti a leheletet. Afrodiziákumként fűszerként kávéba, teába szórva fogyasszuk, süteménybe, levesbe is tehetjük. Élénkítő hatású.

Ánizs

A szervezetre az epetermelés beindításával – főleg nehéz, zsíros ételek esetén – van jótékony hatással, de köhögés esetén is kiváló gyógyerő.
Afrodiziákumként ital formájában fogyasztandó, élénkítő hatású.

Csili

Talán az egyik legismertebb és leghatásosabb afrodiziákum. A nyálkahártya vérkeringését erőteljesen felpezsdíti,  melegérzetet ad és fertőtlenít. Afrodiziákumként friss vagy szárított formában fogyasszuk, izgató hatású.

Szegfűszeg

A szegfűszeg elősegíti az emésztést, étvágyat csinál, csillapítja a fájdalmat, fertőtlenít. Afrodiziákumként olaj vagy fűszer formájában fogyasszuk, hatása élénkítő.

Fahéj

Melegségérzetet ad a testnek, mindemellett méregtelenít, felfrissít, fájdalom- és gyulladáscsökkentő. Afrodiziákumként higított fahéjolajjal átdörzsölhetjük a testünket, de ételbe főzve is van hatása. Izgató hatású.

FOTÓK: SHUTTERSTOCK