Élményeket adunk.

TÉLI FORGATAG BUDAPESTEN

Budapesten idén is több adventi rendezvény teszi ünnepélyessé a várakozás időszakát. A város legszebb terei megtelnek árusokkal, édes illatok keringnek a levegőben, miközben a csodás kézműves portékák között válogathatnak, az ünnepi díszkivilágítás pedig lenyűgöző hátteret ad egy téli sétához. Összeállításunkban a leghangulatosabb budapesti karácsonyi vásárokat ajánljuk.

0 1 116

Adventi forgatag a Vörösmarty téren és a Fővám téren

Élvezzék Budapest egyedülálló adventi hangulatát a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárban, melyet Európa 10 legszebb karácsonyi vására közé választottak! Kézműves gasztronómiai és iparművészeti termékek, ünnepi műsorok, minőségi kikapcsolódás, valódi karácsonyi élmény várja Önöket. A több mint száz kézműves termékei mellett csaknem kétszáz nívós program – népzenei, jazz, crossover, alternatív, blues, soul koncertek – közül is válogathatnak. A Vörösmarty téren a gyermekek számára ingyenes kézműves játszóház üzemel, a fűtött Hüttében pedig minden héten Magyarország kulináris kínálatát felvonultató tematikus gasztrohetekkel és látványkonyha- bemutatókkal várják a közönséget.

2017. november 10. – december 31. Vörösmarty tér
2017. november 17. – december 24. Fővám tér
www.budapestkaracsony.hu

Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár

Vegyenek részt Budapest legcsaládiasabb adventi rendezvényén! Az idei évben Sweet Budapest címmel valósul meg a kulturális vásár, melynek keretében nemcsak a hazai cukrász- és kézműves termékek kapnak főszerepet, hanem az előző évekhez hasonlóan családi és kulturális programokkal várják Önöket. A tér központi részén felállított Üvegházban bemutatkoznak a város legjobb művészeti csoportjai és tehetséges fiataljai. A négy adventi hétvégén egész napos családi programokkal –betlehemes játék, bábszínház, kézműves foglalkozás, gyertyagyújtás, jótékonysági gyűjtések, koncertek – készülnek. Idén is lesz kisiskolások által készített köztéri karácsonyfa-installáció, valamint újra várják a plüss macikat is, melyeket rászoruló gyerekek kapnak meg, az Angyalposta-szolgálatnál vásárolt képeslapokkal pedig egy óvodát támogathatnak! Adventi vasárnapokon, 17 órától ünnepélyes ceremónia keretében közös gyertyagyújtás teszi meghitté az ünnepet.

2017. november 17. – december 27.
Városháza Park
www.adventbudapest.hu

Terézvárosi advent a Jókai téren

Hangulatos, muzsikás, gyertyafényes, barátságos léptékű kézműves adventi vásár várja idén is Önöket a Jókai téren, a Belváros sűrűjében, mely az Andrássy úti világörökségi környezet szomszédságában, az Oktogon közelében található. A Pesti Broadwayként is elnevezett városrészben pezsgő élet zajlik, mely bővelkedik kulturális helyszínekben, szórakozóhelyekben és programokban. Ezt az ünnepi forgatagot színesíti és gazdagítja az egyedi hangulatú Jókai téri adventi vásár, ahol a kézműves alkotások mellett a hazai gasztronómia adventi ízeit is megtalálják. Érdemes hát betérni a térre egy kis ünnepi hangolódásra, ajándékkeresőre, megállni egy kis pihenőre, vagy találkozni a barátokkal egy forralt boros beszélgetésre.

2017. november 24. – december 23.
Terézvárosi Jókai tér
facebook.com/terezvarosiadvent

Adventi ünnep a Bazilikánál

A Bazilika előtt mesés hangulatú faházak között sétálva igényes, kézzel készített ajándék között válogathatnak, a környező utcákban pedig a street food kiállítók forró és illatos ínyencségeit kóstolhatják. Esténként monumentális, Közép-Európa egyik legnagyobb 3D-s karácsonyi fényjátéka borítja be a Bazilika homlokzatát, mely csodálatos látványt varázsol az egész térre. A kulturális programsorozat mellett a gyerekeket, családokat korcsolyapályával várják.

2017. november 24. – 2018. január 1.
Szent István tér
adventiunnep.hu

Varázslatos advent a Várkert Bazárban

Az adventi időszakban egy összművészeti, kulturális programsorozaton vehetnek részt az igen látványos helyszínen. Az ünnepi kulturális programok mellett lesz ajándékkészítő műhely, betlehemi jászol élő állatokkal, kirakodóvásár, ahol a népi- és iparművészek alkotásai között válogathatnak, és ínyenc falatokat vásárolhatnak. Az igazi karácsonyi hangulatot az adventi gyertyagyújtás mellett az óriás adventi kalendárium a Várkert Bazár homlokzatán teszi még teljesebbé. A Várkert Bazár a város különleges ékszerdoboza, ahonnan csodálatos panorámában gyönyörködhetnek, nem érdemes kihagyni!

2017. november 24. – december 24.
Várkert Bazár, Ybl Miklós tér, Lánchíd utca,
www.varkertbazar.hu

Advent Óbudán

Érezzék át az ünnepvárás igazi hangulatát Óbudán! Az ünnepi díszbe öltözött városrészben a programok sokasága várja Önöket az adventi hétvégéken. Délelőtt elsősorban a gyerekek és családosok találnak kedvükre való programokat. Találkozhatnak például Gryllus Vilmossal, Kárász Eszterrel és az Eszter-Lánc Mesezenekarral. Délután és este elsősorban a koncerteké a főszerep. Fellép többek között Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, a Budapest Ragtime Band, a Hot Jazz Band, Szirtes Edina Mókus, Petruska vagy a Kaláka. Napközben a kézműves vásárban nézelődhetnek, s ha megéheznek, megkóstolhatják a téli finomságokat. Vasárnaponként adventi gyertyagyújtás és a közös éneklés teszi meghittebbé a várakozás hangulatát. Idén sem marad el az óriás karácsonyfa és az ingyenes korcsolyapálya sem.

 

2017. december 1–23.
Óbudai Fő tér és Szentlélek tér
www.adventobudan.hu

Diótörő fesztivál – Advent az Operánál és az Erkel Színháznál

Advent első vasárnapjára ismét felgyúlnak a karácsonyfa fényei az Operaház előtt. Az elmúlt években megszeretett Diótörő Fesztivál idén azonban nem csak az Andrássy útra költözik ki téli finomságokkal, jótékony célt szolgáló forralt borral, egyedi hangulatú vásárral és ajándékokkal. Mivel A diótörő produkció ebben az évben az Erkel Színházba költözik, és ott élvezhetik az előadásokat, a népszerű mesebalettet a II. János Pál pápa térre is elkíséri egy kis karácsonyváró hangulat.

Fotó: Csibi Szilvia

2017. december 3–31.
Operaház környéke ; II. János Pál pápa tér,
www.opera.hu