Élményeket adunk.

Fahéjas almatorta

138

Ezt a megunhatatlan fahéjas almatortát nagyon könnyű elkészíteni, kezdők is bátran nekifoghatnak. Ha még egy kis “extrára” vágysz, tálald vanília fagylalttal.

Hozzávalók 6 adagra

A töltelékhez

  • 8 közepes db alma
  • 1 tk fahéj

A tésztához

  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 2 ek tej
  • 2 tk sütőpor

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, nyolcadokba vágjuk és összekeverjük a fahéjjal.
  2. A tésztához a vajat a cukorral, vaníliás cukorral, tojással és a tejjel jól elkeverjük.
  3. A liszthez adjuk a sütőport és a vajas keverékbe forgatjuk, jól elkeverjük.
  4. A tésztát egy 24 cm átmérőjű kivajazott és belisztezett tortaformába (ha van szilikonos tortaformád, még jobb, hisz a forma vajazásától és lisztezésétől is megkíméled magad) öntjük és kirakjuk az almagerezdekkel.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük a tortát. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.)
  6. 10-20 perc pihentetés után vegyük ki a formából a tortát.

* Cukrot – laktózt – glutént – tejet – tojást tartalmaz

Jelentkezzen be vagy regisztráljon a kedvencekhez mentéshez!