Ezt a megunhatatlan fahéjas almatortát nagyon könnyű elkészíteni, kezdők is bátran nekifoghatnak. Ha még egy kis “extrára” vágysz, tálald vanília fagylalttal.
Hozzávalók 6 adagra
A töltelékhez
- 8 közepes db alma
- 1 tk fahéj
A tésztához
- 20 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 2 ek tej
- 2 tk sütőpor

Elkészítés
- Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, nyolcadokba vágjuk és összekeverjük a fahéjjal.
- A tésztához a vajat a cukorral, vaníliás cukorral, tojással és a tejjel jól elkeverjük.
- A liszthez adjuk a sütőport és a vajas keverékbe forgatjuk, jól elkeverjük.
- A tésztát egy 24 cm átmérőjű kivajazott és belisztezett tortaformába (ha van szilikonos tortaformád, még jobb, hisz a forma vajazásától és lisztezésétől is megkíméled magad) öntjük és kirakjuk az almagerezdekkel.
- 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük a tortát. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.)
- 10-20 perc pihentetés után vegyük ki a formából a tortát.
* Cukrot – laktózt – glutént – tejet – tojást tartalmaz
Jelentkezzen be vagy regisztráljon a kedvencekhez mentéshez!