Élményeket adunk.

Otthoni hedonizmus nem csak kezdőknek…..

0 703

Mindenki igyekszik karácsonyra a legszebb, legjobb formáját elérni pedig év vége van, fáradtak vagyunk és nem is akármilyen év áll mögöttünk.

Ha sikerült összekapni magunkat a 3 napos ünnepre, akkor is biztosan kopott már a fénye a karácsonyi pompánknak, a frissen főnözött hajunk is már kókadozik és szemünk alatt is biztosan újra kialakultak a karikák. Ha még nem kellett visszamenned, dolgozni és megteheted, hogy még pihenj otthon kicsit, akkor olvasd el cikkünket, mert A spa élményt otthonodba is becsempészheted.

Van még időd, hogy Szilveszterre visszavarázsold bőröd és hajad csillogását, nem utolsó sorban pedig az idegrendszerednek is jót tesz, ha csensz magadnak egy kis énidőt!

Bizonyára tudod, hogy már számos kozmetikum elérhető az arc-, haj- és testápolás területén, amelyek a spa hangulatot idézik, emellett pedig hatóanyagokban és ápoló olajokban is gazdagok. De persze készíthetsz magadnak mindenféle pakolást, testradírt, permetet! Bátran kísérletezz, a hatás nem marad el cikkünk végen pedig adunk pár DIY ötletet szóval érdemes lesz végigolvasni!

Lássuk, mik egy relaxáló spa program kihagyhatatlan elemei.

ADD MEG A MÓDJÁT!

Fűszeres illatú füstölő, gyertyák, frissítő menta-, vagy bőrszépítő fehértea, méregtelenítést fokozó citromos-gyömbéres víz, hangulatos zene és kellemesen elsötétített szoba – ezek egy spa nap nélkülözhetetlen alapjai. Ne sajnáld magadtól a pihenést! Teremtsd meg a hangulatot hozzá!

SZÉPÍTŐ SZÜNET

A spa élmény elengedhetetlen eleme az illóolajokban gazdag, tápláló fürdő. Ha kevesebb időd van a hétvégén, érdemes estére, lefekvés előttre betervezni a rituálét. Fürdés előtt pedig a megtisztított arcbőrre arcmaszkot, a már megmosott hajra hajmaszkot tenni. Így a kencéknek lesz ideje hatni a fürdő alatt.

Méregtelenítés tetőtől talpig

Ha több időd van, akkor számos extrával egészítheted ki az otthoni spa programot:
Az arcgőzölés nem csak felfrissíti a bőrt, de rendkívül nyugtató is a párából belélegzett illóolajoknak köszönhetően. Egy frissítő testradír a fürdő után még inkább fokozza a vérkeringést és az elhalt hámsejtektől is megszabadítja a bőrt. Ehhez használhatsz konjak szivacsot vagy tengeri sós, cukros, kávét tartalmazó test- és arcradírt is. Ha nem vagy egyedül, elcsábíthatod párodat egy kölcsönös masszázsra is.

De egy masszázshengerrel te magad is átdolgozhatod egy feszesítő, alakformáló masszázsolajjal az olyan problémás területeket, mint a has, a fenék és a combok.

Kapcsolj ki!

Készítsd elő a kedvenc könyvedet, kapcsold ki a mobiltelefont, és felejtsd el a tévét. Néha ugyanis jól jön egy kis adásszünet, és az alvás is pihentetőbb, ha előtte egy könyvet olvasol. Apropó alvás! A spa napon mindenképp feküdj le időben, sőt egy-egy rituálé között meditálhatsz, jógázhatsz vagy szundikálhatsz is egy kicsit

Töltsd fel magad!

Ne feledkezz meg a vízivásról ezen a napon sem. Hidratáld magad gyümölcslével, vízzel és teával. Ha kibírod, kerüld a koffeintartalmú italokat. Hagyd ki a kávét vagy a cukros üdítőket. Válassz reggelire tápláló mandulatejes zabkását friss gyümölcsökkel. Ebédre és vacsorára pedig egy könnyű salátával jutalmazd magad.

Készíts magadnak Spa kencéket!

Banános mézes hajpakolás

Egy jó érett banánra lesz szükséged, amit csak be kell dobnod a turmixba, hozzáadni egy deci vizet és egy kevés langyos vizet, hogy jól kenhető, dús krémet kapj. Ezt vidd fel a benedvesített hajadra, tartsd melegen – törölközővel, alufóliával, sapkával, vagy ahogy neked kényelmes -, majd fél óra után mosd meg a hajad.

Arcpakolás egyenetlen bőr és bőrszín kiegyenlítésére

Nem kell több ezer forintot költeni és bőrradírokat felhalmozni ahhoz, hogy szuper sima arcbőrünk legyen.

Amire szükséged lesz: 1 evőkanál natúr joghurt, 1 evőkanál méz,1 evőkanál kurkuma

Tejsav tartalmánál fogva a joghurt leoldja a bőrről az elhalt, fakó hámsejteket, felfedve egy élettelibb, ragyogóbb bőrt. A méz vízmegkötő hatása puhává és rugalmassá teszi a bőrt, a kurkuma pedig a pigmentfoltokat halványítja.

Méregtelenítő testradír

1 evőkanál méz, joghurt, tengeri só

Keverd ki a hozzávalókat, majd vidd fel a bőrre. Kevés ideig hagyd fent, majd jöhet az alapos dörzsölés. A méz rendkívül erős méregtelenítő hatással bír, szinte kiszippantja a méreganyagokat a bőrből. A joghurt nyugtat, és a tejsavnak köszönhetően fellazítja az elhalt hámsejteket. Méregtelenítő kúrák remek kiegészítője lehet.

Illatos testpermet

Érdemes házilag elkészíteni. Sokféle testpermet kapható az egészen olcsótól a 7-8 ezres változatokig, de ha desztillált vízzel és 100%-os illóolajjal készítjük, biztosak lehetünk abban, hogy nem kerül vegyi anyag a bőrünkre. Pár csepp bőrápoló glicerint is keverhetünk. hozzá. Az összetevőket töltsük szórófejes flakonba/üvegbe, alaposan rázzuk össze, s már használható is. Használat előtt az üveget rázzuk fel.

Esti testpermet – Levendula illóolajból

A levendulaolaj az aromaterápia egyik alapolaja, az illóolajos házipatika nélkülözhetetlen kelléke, a legbiztonságosabban és legsokoldalúbban használható illóolajok egyike. Stresszoldó, fájdalomcsillapító, görcsoldó; enyhíti a napégés és a rovarcsípés kellemetlen tüneteit. Elősegíti a pihentető alvást, távol tartja a szúnyogokat, rovarokat. A terhesség első három hónapjában nem javasolt a használata. Testpermethez használva 1-1 cseppje jól társítható a frissebb illatokkal.