Élményeket adunk.

Mindig izgalmas úti cél PORTUGÁLIA

0 633

Portugál körút a kontinensen

Legalább tíz napra menj, mert bár egyetlen városban is bőséggel akad látnivaló, a hazánkhoz hasonló méretű országot célszerű körbejárni – a magas hegyek miatt ehhez már az érkezés napján bérelj egy autót! Északról délre vezessen az utad, és kezdd Portóval a túrát! Az északi területek éghajlata óceáni, a szolid meleg így tökéletes lesz városnézéshez, és a dimbes-dombos kis utcácskák felfedezéséhez. Porto igazi gyöngyszem, kedves és emberi léptékű városka – a Sé katedrális, a kikötő és persze egy jó pohár portói ki ne maradjon!

Lisszabon már lényegesen nyüzsgőbb képet mutat majd, és legjobb, ha nem is állsz ellen, hanem bekapcsolódsz a sodró hangulatba! Sétálj, lazíts a helyi cukrászdák isteni finomságait megkóstolva, pattanj fel a jellegzetes villamosokra. Ha az aktív nézelődés mellett igazi napozós, heverészős pihenésre is vágysz, akkor néhány napot tölts el az ország legdélebbi városában, Faróban. Ez egy aprócska hely, viszont a klímája már mediterrán, így biztosan nem lesz gond az időjárással, a csodás óceánparton pedig kellőképpen feltöltődhetsz.

Irány az Azori-szigetek!

Az ország i népszerűségének van még egy nyomós oka, mégpedig az, hogy az utazók felfedezték maguknak a szintén Portugáliához tartozó, de mélyen az Atlanti-óceánban elhelyezkedő Azori-szigeteket – az összes létező utazási portál kötelező célpontként emlegeti, ezért célszerű ellátogatod oda. Igaz, Lisszabontól még további néhány óra repülés vár rád, de hidd el, megéri! Egy egészen elképesztő helyre csöppensz, és olyan, mintha a legszebb természeti értékeket gyűjtötték volna itt össze: akár Patagónia kráteres tájai vagy Hawaii vulkánjai vonzanak, itt mindent megtalálsz, még a skandináv hőforrások, az ír sziklafalak is megjelennek, sőt a bálnákat is meglesheted.

Az Azori-szigetek elképesztő, olyan mintha a legszebb természeti értékeket gyűjtötték volna össze egy helyen.

Ez tehát nem a tengerparton fekvős úti cél, de ha szeretsz kirándulni, és a természet közelében vagy igazán elemedben, imádni fogod – persze ne aggódj, a kényelemről azért nem kell lemondanod, a legmagasabb igényeknek megfelelő szállodákat is találsz.

Örök tavasz Madeirán

Ha romantikus elvonulásra készültök kedveseddel, esetleg csak eleged volt az évközi pörgésből, és egyszerűen nyugalomra vágysz, Madeira lesz a legjobb portugál célpont. Szintén az óceánban, a Kanári-szigetektől nagyjából 400 kilométerre, Marokkóval egy vonalban fekszik, klímája azonban lényegesen kellemesebb Afrikáénál. Az időjárás rendkívül kiegyensúlyozott, soha nincs nagy meleg, ahogy hideg sem, és ez a harmóniajellemző egyébként az egész szigetre. A romantikus kikapcsolódás, nyugalmas esti séták és a hedonista élvezetek ideális terepe Madeira. Zajos bulikat és élénk éjszakai életet itt nem nagyon találsz, a mindennapok a helyeikkel együtt errefelé szelídek és lassúak, a stressznek nyoma sincs, viszont elképesztő a nyugalom. Nagyon biztonságos hely, nyugodtan elkalandozhattok bárhová, és a hedonista élvezetekre is bőven lesz alkalmatok. Isteni halvacsorákat ehettek a hangulatos partmenti éttermekben (a kardhal a leggyakoribb), este pedig egy üveg híres Madeira bor mellett lazíthattok.