Élményeket adunk.

TALÁLD MEG A STÍLUSOD! – Bolla Viktória divatblogger tanácsai

Mindannyian láttunk már olyan nőt az utcán, aki úgy sétál, hogy bár semmi különlegeset nem tesz, mégis minden tekintet elismerően rá szegeződik. Irigylésre méltóan jól néz ki, remekül érzi magát a bőrében, és tökéletes összhangban van stílusa a megjelenésével. Mi lehet a titka? Hogyan lehetek én is ilyen? - fut át azoknak a fejében, akik mellett elhalad. Lássuk, hogyan lehetsz te az a nő!

0 1 235

 

Az alapok

A stílusod megtalálásához feltétlenül fontos feltérképezned, hogy mik azok a ruhadarabok, amelyekre minden nap szükséged van. Szuper, ha tele van a szekrényed színesebbnél színesebb szoknyákkal, de ha soha nem hordod őket, valószínűleg nem passzolnak az életedbe. Végezz egy kísérletet: egy héten át szigorúan csak az alapdarabjaidat viselheted. Vezess naplót arról, hogy miket hordtál és mi az, aminek a hiányát érezted.

Neutrális színek

Mindenki tisztában van a ténnyel, hogy ha valamit tiltanak tőlünk, akkor annál inkább vágyunk rá. Pontosan emiatt a következő lépés a neutrális színek hete. Ez alatt ki fog derülni, hogy mely színek, minták hiányoznak a lelkednek.

Holmik, amik nem passzolnak tökéletesen

Egy kis gardróbrendezésre hívunk, hiszen ezen a ponton ki kell szórni (vagy átalakítani) minden olyan ruhadarabot, ami nem passzol rád.

Ruhák, amiket az elmúlt két évben nem hordtál

Szintén az előző pontbeli darabok sorsára jutnak. Persze-persze, egyszer még talán jól jönne, ha esetleg valami olyan helyre mennél, ahol olyat kellene hordanod, amit egyébként nem vennél fel magadtól – de a lényeg pontosan a mondat végén van. Nem vennéd fel magadtól, ahogy azt az elmúlt két évben nem is tetted, úgyhogy biztos lehetsz benne, ezek a ruhadarabok nem illeszkednek a te stílusodhoz.

Amiben jól érzed magad

Biztos vagyok benne, hogy jó pár stílus ruhadarabjai sorakoznak a szekrényedben, de melyiket hordod a legszívesebben? Miért pont azt szereted hordani?

Jól állnak neked?

Nyilván ez az egyik legnehezebb része a feladatnak, hiszen viszonylag kevés ember van, aki tökéletesen tudja, hogy mi áll neki jól. Ennek a legnagyobb oka, hogy a tükörbe nézve általában nem azt látjuk, mint amit mások. A tükör előtt behúzzuk a hasunkat, kihúzzuk magunkat, és eligazgatunk mindent. Ezt egyedül megoldani szinte lehetetlen, ezért a legjobb, ha keresünk valakit, aki őszintén elmondja a véleményét.

Mit szeretnél hangsúlyozni?

A testalkatodnak megfelelő öltözködéssel elérheted, hogy azokra a területekre tereld a figyelmet, amiket szeretsz magadon.

 

Titkos Pinterest mappa

Nincs is jobb, mint ha van egy mappád, amiben csupa olyan összeállítást találsz, amiket szívesen felvennél. Ez egyrészt segít átlátni, hogy milyen ruhákra van szükséged, másrészt pedig kapsz egy képet arról is, hogy milyen stílus áll közel a szívedhez.

Mitől lesz olyan, mint te?

A saját stílusjegyeidet a legjobban úgy tudod megtalálni, ha egy pici kutatást végzel. Például átnézed a rólad készült képeket az elmúlt évből, megkérdezed az is-merőseidet, hogy milyen ruhadarabban tudnak a legjobban elképzelni téged. Egyszóval megpróbálod megkeresni azokat a stílusjegyeket, amiktől te hordod a ruhát, és nem a ruha hord téged.

Kísérletezz!

Bármilyen furcsának tűnő kombináció működhet, ha tudod viselni. Manapság már nem élnek azok az ódivatú szabályok, amelyek régen, például hogy nem lehet feketét barnával hordani, vagy pöttyöset csíkossal. Egy a lényeg, te találj benne saját magadnak megfelelő szépséget és érezd jól magad benne!

Minőség

Rettentően fontos a minőségre törekedni és megéri befektetni egy-egy minőségibb darabba. Ilyen például egy télikabát, amit ősztől-tavaszig minden nap hordani fogsz, vagy egy farmernadrág, amit nem kell utána havonta cserélned.

Ha bármilyen kérdésetek felmerülne, e-mailben elértek: viktoria@11ground.com és kövessetek Instagramon a @viktoriabolla felhasználó alatt, ahol rengeteg outfit inspirációt találtok!