Élményeket adunk.

MÁDAI VIVEN: Szerelmes vagyok a szülővárosomba!

Mádai Vivient a Mokka egyik háziasszonyaként láthattuk a képernyőn idén leggyakrabban, ősszel azonban egy igazi szuperprodukció, a Ninja Warrior társműsorvezetőjeként debütált. Az utazás mellett a tájképek festése kapcsolja ki a legjobban, és majdnem formatervező mérnök lett belőle.

0 959

Augusztus végén ért véget a Magyarország Rád Vár nevű, belföldi turizmust népszerűsítő kampány, aminek az egyik arca voltál. Miért fontos számodra ez a téma?

Óriási lokálpatriótának tartom magam. Balatonfüredi lányként szerelmes vagyok a szülővárosomba, és már a kampány előtt is úgy gondoltam, hogy Magyarország egy csodálatos hely, aminek érdemes minden zugát felfedezni. Rengeteg rejtett kincse van, és nagyon örültem, hogy segíthetek abban, hogy az embereknek kedve legyen meglátogatni őket. Szerintem nagyon fontos, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy nem kell kilépni az országból ahhoz, hogy szép és különleges helyekre juthassunk el. A belföldi turizmust tiszta szívemből támogatom, már csak azért is, mert a családom is szálláshelyek kiadásából él.

Melyek a kedvenc helyeid itthon?

Szoros a kötődésem a Balatonhoz, és környékéhez. A Balaton-felvidék, a Káli-medence nagyon közel áll a szívemhez, és imádom Egert és az egri régiót. Tapolca környékén is sok olyan hely van még, amit szeretnék felfedezni. Mindig is imádtam belföldön utazgatni, és most, hogy kisgyerekes anyuka vagyok, különösen fontos szempont, hogy olyan helyekre menjünk, ahová nem 8-10 óra az út.

Hová utaztál utoljára?

Legutóbb Debrecenben voltam. Dolgozni mentem, de a családom is velem tartott, így összekötöttük a kellemeset a hasznossal. Nagyon sokszor csináljuk azt, hogy ha valahová utaznom kell munka miatt, jön velem a kisfiam és a férjem is – szerencsére ő teljesen partner ebben. Mind a kettőnknek fontos, hogy a fiunk már kicsi korától a lehető legtöbbet lássa az országból.

Az utazáson kívül mi az, ami kikapcsol? Ha jól tudom, festeni is szoktál.

Így igaz. A rajz és a festés már egészen gyerekkoromtól kezdve meghatározó az életemben, és ez a mai napig nem változott. Amikor csak tehetem, kicsit elvonulok a vásznaimmal és az ecseteimmel– ez nagyon sokat segít abban, hogy kikapcsoljak, levezessem a stresszt, és rendezzem a gondolataimat. Legtöbbször tájképeket festek – a művészi vénámat valószínűleg apukámtól örököltem.

Nem gondolkodtál azon, hogy ilyen jellegű pályát kellene választanod?

Dehogynem, abszolút benne volt a pakliban. Ha nem vettek volna fel a Színház- És Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakára, akkor formatervező mérnöknek jelentkeztem volna, és most jó eséllyel ezzel foglalkoznék.

 

Idén ősszel beérik a nyári kemény munkád gyümölcse, hiszen Majka és Tilla mellett a TV2 Ninja Warrior című műsorának egyik műsorvezetőjeként láthatunk a képernyőn. Szakmailag mi jelentette neked ezzel a munkával kapcsolatban a legnagyobb kihívást?

A Ninja Warrior az első nagy showműsorom, úgyhogy amikor kiderült, hogy rám bíznák a feladatot, akkor azért kellett vennem egy nagy levegőt…de nagyon örültem neki. A maratoni forgatási napok eléggé megterhelőek, és sok az újdonság azokhoz a dolgokhoz képest, amiket eddig csináltam. Ugyanakkor hatalmas megtiszteltetés, és szuper Majkával és Tillával közösen műsort vezetni.

A műsorban nagyon hangsúlyos szerepe van az erőnlétnek. Te mennyire vagy sportos típus?

Mondhatjuk, hogy az vagyok, síelek, snowboardozok és futni is szoktam. A versenypályát elnézve többször is elgondolkodtam azon, hogy én vajon végig tudnám-e csinálni. Valószínűleg nem, de jó kis erőpróba lenne! A műsornak már akkor a szerelmese lettem, amikor kiderült, hogy Magyarországra érkezik. A férjem hatalmas rajongója volt korábban is, és azóta engem is megfertőzött.

Van álomműsorod, amit ha egyszer megkapnál, akkor azt mondanád, hogy elérted a karriered csúcsát?

Nincs ilyen. Én erről úgy gondolkozom, hogy a megfelelő helyeken vannak megfelelő emberek, akik ismernek engem, és a képességeimet, és tudják, hogy mi áll jól nekem, én pedig maximálisan megbízom a döntésükben. Nagyon szerencsés vagyok, mert mindig jó időben találtak meg a lehetőségek, és remélem, hogy ez továbbra is így lesz. Egyébként úgy gondolom, hogy egy komolyabb témák feszegetését, mélyinterjúzást igénylő műsorban talán nem találnám meg annyira magam, mivel alapvetően lazább típus vagyok. Ugyanakkor idővel ez is változhat – szerintem ez életszakasz- és tapasztalatfüggő is.
A tévés munkáid mellett van egy La Mome nevű, kismamáknak, kisgyerekes anyukáknak szóló blogod is.

Erre mennyi időd jut mostanában?

Az elmúlt hónapokban nagyon sok volt a munkám, így sajnos a blogra nem tudtam annyi figyelmet és engergiát fordítani, mint amennyit szerettem volna. Ez azonban nemsokára változni fog, komoly terveink vannak az oldallal, de hogy mik azok, az egyenlőre még titok.

A világ egyik legkeményebb kihívása

A Tv2 őszi szuperprodukciója, a Ninja Warrior egyfajta akadályverseny, amelynek eredetije Sasuke néven ismert Japánban. Az amerikai kiadása 2007 óta létezik, és azóta már 17 országba exportálták. A versenypályák teljesítéséhez nem elég a fizikai erő, az állóképesség és az ügyesség is ugyanolyan fontos.

A műsor díszleteit több kamion hozta Magyarországra a forgatás helyszínére – a Ninja Warrior Hungary műsorvezetője Majoros Péter és Till Attila mellett a Mokka egyik háziasszonya, Mádai Vivien.Több ezer jelentkező közül került ki az a 330 versenyző, aki kipróbálhatta magát a világ egyik legkeményebb kihívásának számító Ninja Warrior pályán. A forgatás nyáron zajlott, ősszel pedig kiderül, hogy kit avathat ninjává az ország.