Élményeket adunk.

A CORVINUS GYŰJTEMÉNY GYÖNGYSZEMEI – KOGART Kiállítások Tihanyban

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest 2017 szeptemberében ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. A hotel alapítása óta kiemelt hangsúlyt fektetett a kultúra támogatására, az évek során így alakította ki saját, több száz kortárs magyar műalkotást felölelő képzőművészeti gyűjteményét. 2017. szeptemberében a Kovács Gábor Művészeti Alapítvánnyal együttműködve ebből mutat be egy válogatást a KOGART tihanyi galériájában, betekintést engedve a gazdag kollekcióba.

732

A szálloda és a Corvinus Gyűjtemény

A Corvinus Gyűjtemény kialakításának kezdete a szálloda 1992-es megépítésével esik egybe, és fejlesztése párhuzamosan zajlik a szálloda belsőépítészeti átalakulásával. Magyarország első ötcsillagos luxusszállodájában ez eddig ismeretlen színvonalon és igényességgel valósult meg. A színvonal tettenérhető mind a választott anyagok minőségében, mind pedig a harmonikus részletekben, többek között a műtárgyak felhasználásában. A gyűjtemény keletkezése idején ez a szemlélet éppoly szokatlan volt a magyar szállodaiparban, mint a magyarországi műgyűjtés berkeiben.

A Corvinus Gyűjtemény hangsúlyosan kapcsolódik a művészettörténeti hagyományhoz, melyet már a választott név is tükröz Corvin Mátyás reneszánsz udvarára utalva. Az örök klasszikus értékekbe és a minőségbe vetett hit, a legmodernebb luxus a legnemesebb tradícióval ötvözve része a hotel filozófiájának.

Kortárs gyűjtemény

A Kempinski gyűjtési koncepciója sajátos jellegéből adódóan mérsékelten progresszív. A 90-es években kezdődő gyűjteményépítés idején több klasszikus, tradicionális alkotás került be, majd az ezredfordulótól erősebb nyitás figyelhető meg a kortárs művészet felé, mely mára a gyűjtemény súlypontját alkotja. Ezen belül, mivel elsődleges cél nem a pénzügyi befektetés, bátran vállalja a felfedezés kockázatát. A szállodai környezetben gondolkodás kedvező feltételt biztosít a sorozatoknak, vagy egy-egy művész nagyobb súllyal való szerepeltetésének, valamint a szoborműveknek, ugyanakkor éppen emiatt nem terjed ki a gyűjtőkör a konceptuális, kísérleti, erősen reflexív művészet és az új médiumok felé.

 

Amerigo Tot (1909-1984)Táncolók_Dancers

A Corvinus Gyűjtemény két szempontból is kiemelkedik a hasonló céges gyűjtemények közül. Az egyik, hogy kortárs anyagának színvonala magasabb, kialakítása pedig koncepciózusabb, mivel a gyűjtemény és maga a szálloda is szorosan kötődik a magyar kortárs művészethez: az épület földszintjén működő Galéria is rendszeresen mutat be kortárs műveket. A gyűjtemény másik különlegessége az a tény, hogy legjobb darabjai az állandó kiállítási térként is funkcionáló szállodaépületbe lettek komponálva.

A mintegy 40 alkotást felvonultató kiállítás a Kempinski Hotel Corvinus Budapest és a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány közös szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg és 2017. szeptember 16 – november 12. között látogatható.

Látogatói információk:

KOGART Kiállítások Tihany – 8237 Tihany, Kossuth Lajos utca 10.
Tel.: +36 87 538 042, +36 30 955 5958
Honlap: http://www.kogarttihany.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/kogarttihany/

Nyitva tartás:

szeptember 1. – október 31. | hétfő–vasárnap 10:00–18:00
november 1. – március 31. | péntek-vasárnap 10:00-16:00

www.kempinski.comwww.globalhotelalliance.com

További információk a Kempinski Hotel Corvinus Budapestről:
www.kempinski.com/budapest

Sajtókapcsolat:

Dudás Ildikó
Public Relations Manager
ildiko.dudas@kempinski.com

Kempinski Hotel Corvinus Budapest
1051 Budapest, Erzsébet tér 7-8.

Tel.: +36 1 429 3578
mobil: +36 20 474 5018

Jelentkezzen be vagy regisztráljon a kedvencekhez mentéshez!