Élményeket adunk.

GRILLPARTI A SZABADBAN

Itt az ősz, egyre korábban sötétedik, egyre hűvösebb van. Érdemes kihasználni a jó időt és a napsütést! A grillezés különösen jó elfoglaltság, hiszen akár apró erkélyed, akár hatalmas kerted van, bátran belevághatsz és óriási sikerélményeket szerezhetsz.

728

Mutatunk néhány receptet, amit biztosan mindenki el tud készíteni, és amivel osztatlan sikert arathat a vendégek körében:

Rablóhús

Hozzávalók:

  • 1 kilogramm csont nélküli tarja
  • 1 deciliter száraz fehérbor
  • 1 deciliter olívaolaj
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kávéskanál őrölt feketebors
  • 1 kávéskanál római kömény
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 2 darab kaliforniai paprika

Elkészítés:

(1.) A húst 3 x 3 centiméteres kockákra vágjuk. (2.) A páchoz a fehérbort, az olívaolajat, a borsot, a római köményt és a majoránnát össze-keverjük egy tálban, hozzáadjuk az egyik felkarikázott lilahagymát és a húst, alaposan összeforgatjuk, és egy éjszakát pihentetjük a hűtőben. (3.) Másnap a kaliforniai paprikákat nagyobb kockákra vágjuk, a maradék lilahagymát felcikkezzük, majd rétegeire szedjük, és a lecsöpögtetett hússal váltakozva szorosan a nyársakra húzzuk, majd a nyársakat megsózzuk – azért nem előbb, mert így a hús puha lesz, nem von ki belőle nedvességet a só. (4.) Többször megforgatva, parázs fölött körülbelül 15–20 perc alatt megsütjük.

Sertéstarja mézes-mustáros pácba

Hozzávalók:

  • 8 nagy szelet, minőségi sertéstarja
  • 3-4 gerezd friss fokhagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kiskanál majoránna
  • lehetőleg friss őrölt borstengeri sóőrölt kömény

Elkészítés:

(1.) A tarját első lépésként mossuk meg, kicsit klopfoljuk ki, majd dörzsöljük be sóval a szeleteket. (2.) A fokhagymát zúzzuk/préseljük össze, és keverjük el a majoránnával, a mustárral, a mézzel, a borssal és az őrölt köménnyel, valamint egy kis olajjal. Ha kész a pácunk, egyenletesen dörzsöljük be vele a szeleteket, és hagyjuk állni 2-3 órát, vagy ha tehetjük, akkor egy éjszakán át. (3.) A szeletek közé helyezhetünk esetleg egy-egy karika hagymát és egy kis szalonnát is, majd másnap fehér parázs felett süssük készre.

Mediterrán saláta

Hozzávalók:

  • 3 darab paradicsom
  • 2 darab paprika
  • 1 darab kígyóuborka
  • 10 dekagramm olajbogyó
  • 200 gramm feta sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • görög saláta fűszerkeverék

Elkészítés: 

(1.) Megmossuk a zöldségeket, felkockázzuk őket, majd beletesszük egy nagy tálba. (2.) Elkészítjük az előírás szerint (olívaolaj és víz hozzáadásával) a görög saláta fűszer-keveréket. (3.) Összekeverjük őket, és már tálalható is.

 

 

 

Jelentkezzen be vagy regisztráljon a kedvencekhez mentéshez!