Mutatunk néhány receptet, amit biztosan mindenki el tud készíteni, és amivel osztatlan sikert arathat a vendégek körében:
Rablóhús
Hozzávalók:
- 1 kilogramm csont nélküli tarja
- 1 deciliter száraz fehérbor
- 1 deciliter olívaolaj
- 1 fej lilahagyma
- 1 kávéskanál őrölt feketebors
- 1 kávéskanál római kömény
- 1 kávéskanál majoránna
- 2 darab kaliforniai paprika
Elkészítés:
(1.) A húst 3 x 3 centiméteres kockákra vágjuk. (2.) A páchoz a fehérbort, az olívaolajat, a borsot, a római köményt és a majoránnát össze-keverjük egy tálban, hozzáadjuk az egyik felkarikázott lilahagymát és a húst, alaposan összeforgatjuk, és egy éjszakát pihentetjük a hűtőben. (3.) Másnap a kaliforniai paprikákat nagyobb kockákra vágjuk, a maradék lilahagymát felcikkezzük, majd rétegeire szedjük, és a lecsöpögtetett hússal váltakozva szorosan a nyársakra húzzuk, majd a nyársakat megsózzuk – azért nem előbb, mert így a hús puha lesz, nem von ki belőle nedvességet a só. (4.) Többször megforgatva, parázs fölött körülbelül 15–20 perc alatt megsütjük.
Sertéstarja mézes-mustáros pácba
Hozzávalók:
- 8 nagy szelet, minőségi sertéstarja
- 3-4 gerezd friss fokhagyma
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál méz
- 1 kiskanál majoránna
- lehetőleg friss őrölt borstengeri sóőrölt kömény
Elkészítés:
(1.) A tarját első lépésként mossuk meg, kicsit klopfoljuk ki, majd dörzsöljük be sóval a szeleteket. (2.) A fokhagymát zúzzuk/préseljük össze, és keverjük el a majoránnával, a mustárral, a mézzel, a borssal és az őrölt köménnyel, valamint egy kis olajjal. Ha kész a pácunk, egyenletesen dörzsöljük be vele a szeleteket, és hagyjuk állni 2-3 órát, vagy ha tehetjük, akkor egy éjszakán át. (3.) A szeletek közé helyezhetünk esetleg egy-egy karika hagymát és egy kis szalonnát is, majd másnap fehér parázs felett süssük készre.
Mediterrán saláta
Hozzávalók:
- 3 darab paradicsom
- 2 darab paprika
- 1 darab kígyóuborka
- 10 dekagramm olajbogyó
- 200 gramm feta sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- görög saláta fűszerkeverék
Elkészítés:
(1.) Megmossuk a zöldségeket, felkockázzuk őket, majd beletesszük egy nagy tálba. (2.) Elkészítjük az előírás szerint (olívaolaj és víz hozzáadásával) a görög saláta fűszer-keveréket. (3.) Összekeverjük őket, és már tálalható is.
Jelentkezzen be vagy regisztráljon a kedvencekhez mentéshez!