Élményeket adunk.

ÍGY UTAZZ KISGYEREKKEL

Sokan ódzkodnak a picikkel való utazástól, pedig két éves kor alatti gyerekekkel egy csomó előnye is van – ha megfogadod tanácsainkat, gond nélkül vakációzhat együtt a család külföldön!

1 697

Legtöbben valószínűleg magától az utazástól tartanak, hogy hogyan viseli majd a csöppség – ez általában az utazás időtartamától függ. 1-3 órás repüléseket érdemes napközben, és nem hajnalban vagy éjszaka megejteni, így a pici nem zökken ki a napi rutinból. Hosszabb, tengerentúli utak és 6-8 órás autózások esetén viszont éppen az ellenkezője igaz – jobb, ha éjszaka indulunk neki, így főleg aludni fog a gyerkőc, ami nemcsak az idő elütésében segít, de az időeltolódást is gyorsabban megszokja majd.

Mire figyelj?

A repülő azért is nagyon szerencsés megoldás, mert két éves kor alatt a szülők ölében általában ingyen vagy jelképes összegért kalandozhatnak az aprótalpúak, ráadásul gyakran igen megengedők a légitársaságok – esélyes, hogy előbb szállhattok be a gépbe, ha van hely, plusz ülést kaptok. Neked annyi a dolgod, hogy elegendő elemózsiával készülj, már csak azért is, mert a rágcsálás a fel és leszállás idején a fülfájástól is megóvja (vagy ha még anyatejes a baba, ez sem kell), legyen nálad pótpelenka, ruha és persze szórakoztatópakk. Az okostelefonok nagy segítséget jelentenek ebben, töltsetek le minél több mesét, de számolj vele, hogy valószínűleg az öv csatjától a mozgatható karfáig a gép minden alkatrésze érdekesebb lesz az otthoni cuccoknál!

A megszokáson túl

Szálláshely tekintetében is kifizetődő picivel utazni, hiszen hatéves korig általában nem kell fizetni. Annyit viszont mindig kérdezz meg előre, hogy gyerekágy elérhető-e a szállodában, apartmanban, nehogy kellemetlen meglepetés érjen! Igyekezzetek betartani az otthon kialakult napirendet, de a babának az a lényeg, hogy ti vele legyetek, így nem sok problémát fog okozni neki, hogy éppen egy másik országban hajtja a fejét a délutáni szundira.

Újfajta programok

A programok tekintetében egy kisgyerekkel persze elkerülhetetlenül másfajta élmények várnak rád – valószínűleg nem tudsz majd minden múzeumot, romot végigjárni, viszont többet sétáltok a helyiek között, nézelődtök kávézókban és vegyültök a játszótereken, mint régen, ami szuper lehetőség, hogy más nézőpontból ismerd meg az adott helyet.

A romantikus vacsorákról sem kell lemondani, csak mindig legyen nálatok némi darabolt zöldség és gyümölcs (a helyi piacról beszerezheted), amit eleszegethet, amíg ti is kényelmesen falatoztok. Biztonságos bébiételt mindenhol kapsz a boltokban, így ezt gyakorlatilag felesleges magaddal vinni, de más fronton se aggódj sokat az egészsége miatt!

Ha fertőtlenítő van nálad, amivel letörölheted a keze ügyébe akadó tárgyakat, már megtetted a lehető legtöbbet, ezen kívül a megszokott láz- és fájdalomcsillapítót érdemes azért bepakolni. És ha víz közelében pihentek, a vizes játékokat, karúszókat, labdát, és főleg a kislapátot ne felejtsd itthon, mert eszébe sem jut kijönni a hűs habokból, illetve a strandnak nevezett gigantikus homokozóból.

Jelentkezzen be vagy regisztráljon a kedvencekhez mentéshez!