Élményeket adunk.

TÚLÉLŐKÉSZLET NYARALÁSHOZ

Biztos, ami biztos, a bőrönd felét telepakolod gyógyszerekkel és kozmetikumokkal, hogy ha bármire szükséged lenne, kéznél legyen? Pedig bőven elég néhány, jól átgondolt termék, és máris felére csökken a poggyászod.

0 847

Fertőtlenítő

Ha csak ez az egy termék nálad van, és persze rendszeresen használod is, máris jóval kisebb eséllyel fogsz begyűjteni olyan betegséget, amit gyógyszerrel kellene kezelned. A kézfertőtlenítő gél mellett legjobb, ha spray változatban is viszel egyet, főleg, ha kisgyerek utazik veled, így minden keze ügyébe akadó tárgyat is biztonságossá tehetsz, de jól jön, ha a szálláson nem érzed elég tisztának a vécéülőkét, vagy a konyhapultot. Kézmosás mellett akár a lábadra is használhatod, így ezen a területen is elkerülhetsz mindenféle fertőzést.

Aloe vera

Szerezz be egy közel száz százalék aloe vera tartalmú spray-t, mert az egyik leghasznosabb útitársad lesz! Hidratálhatod vele a bőröd, de napégésre, apró sebekre, csípésekre is elsőrangú gyógyír, így a napozás utáni termékeket, sebkezelőket otthon is hagyhatod. Sőt, olyan változatban is beszerezheted, amit befújhatsz a torkodba, ha véletlenül kicsit megfáznál, így regenerálva a nyálkahártyát.

Kókuszolaj

Az aloe mellett a kókuszolaj is nagy kedvenced lesz! Egy pici tégelyben mindenhova magaddal viheted, így, ha a szél kiszárította az ajkaidat vagy bárhol a bőrödet, máris orvosolhatod a kellemetlen, feszülő érzést, arról nem beszélve, hogy bronzosító testápoló helyett ez is gyönyörűen kiemeli barnaságod. A sós víz és napsütés a hajadat sem kíméli, de az olajjal még a hajvégeket is remekül ápolhatod. És mivel színtelen, szagtalan, általában még a férfiak is hajlandók használni, ha nagyon muszáj…

Láz- és fájdalomcsillapító

Ebből sem kell ötfélét vinni, de egy nem árt, ha van nálad. Válassz egy általános tablettát, ami a fejfájástól kezdve egy múló lázra vagy torokgyulladásra is hatni fog, ameddig orvoshoz kerülsz.

Antibiotikumot ne vigyél, hiszen tilos őket orvosi utasítás nélkül, össze-vissza bekapkodni, ráadásul maximálisan igaz, hogy a helyi nyavalyákra szinte mindig a helyszínen ajánlott gyógyszerek a leghatásosabbak.

Probiotikum és C-vitamin

Mindenféle gyomor- és más panasztól megkímélheted magad, vagy ha el is kapnál valamit, gyorsabb felépülésre számíthatsz, ha már utazás előtt egy-két héttel és a vakáció alatt végig ezekkel erősíted az immunrendszered. Válassz jó minőségű, többféle jótékony baktériumtörzset tartalmazó probiotikumot, és nyújtott felszívódású vitamint!

Kókuszvíz

Ezt nem is kell magaddal vinni, mert szinte mindenhol lehet kapni – a kókuszvíz a fiatal, még zöld kókuszdióban lévő folyadék, ami tele van elektrolitokkal, ásványi anyagokkal, ezért tökéletes, ha elrontanád a gyomrodat, vagy szimplán sokat izzadsz a hőségtől, esetleg még nyaralás közben sem szeretnél lemondani a sportolásról. Energiaital és kávé helyett is kiváló, így egy-egy doboz után biztosan jobban bírod a városnézést is.

*Cikkünket a DM Magyarország támogatja.