Élményeket adunk.

MEXIKÓI BULI A KERTBEN

A nyár a kerti partiké, de az otthoni környezet ellenére könnyedén elrepítheted a barátaidat például Mexikóba – a tematikus összejövetelekhez nincs szükség nagy ördöngösségre, csak néhány kiegészítőre és egy jó menüsorra!

0 1 128

Csak lazán!

A mexikói partiban az a legjobb, hogy nem kell túl szofisztikált, franciásan finomkodó menüsort kitalálni – csak gyújtsatok a grill alá, és mehet rá marhahús, oldalas, esetleg csirke. Készíthettek hozzá izgalmasan fűszerezett pácokat egy kis olaj, fokhagyma, füstölt piros paprika, és persze rengeteg chili hozzáadásával.

Sok előkészítést sem igényel vacsora, hiszen amíg a férfiak megküzdenek a hússal, addig a hölgyek simán elkészíthetik az elmaradhatatlan guacamolét (a villával összetört avokádóhoz csak limelé, fokhagyma, só és chili jár eredetileg), és feldarabolják a friss paradicsomot, salátát, koriandert, kikészítik a főtt babot, tejfölt, reszelt sajtot, limeszeleteket.

Ha kész a hús, a rácson melegítsetek hozzá tortillalapokat, és süssetek hozzá alufóliába csavart kukoricacsöveket – dobjatok hozzá egy kis vajat és fűszereket a csomagba, isteni lesz! Még tálalni sem kell, készítse el mindenki a saját fogását! Eredeti mexikói sörökkel, házi gyümölcsös margaritával is készülhetsz, és persze a tequila se maradhat el, úgyhogy szerezz be elegendő zöldcitromot, arany tequila esetén pedig narancsot.

Színre színt

Filmekben már biztosan láttál példát a zajos mexikói esküvőkre, hatalmas szülinapokra – ilyenkor az összes rokon összejön, és bulizik egy óriásit. A lényeg nem a külsőségeken, hanem a hangulaton van, ezért legjobb, ha a dekorációt papírlampionokkal, pompomokkal, és a jellegzetes zászlókkal, rojtokkal oldod meg – ilyeneket akár félkészen is kapsz, de te is elkészítheted, a neted rengeteg útmutatót találsz hozzá.

Egy dolgot tarts szem előtt: legyen minden nagyon színes és mintás! A pasztell árnyalatokat felejtsd el, öltöztesd a kertet harsány, élénk díszbe, és jöhetnek az etno, csíkos, törzsi minták. Ezen kívül néhány egyszerű fényfüzérrel, és sok-sok gyertyával gondoskodj a világításról! Ha az esték hűvösek, ne felejts el kitenni pár pokrócot is!

A következők is érdekesek lehetnek