HŰSÍTŐ LIMONÁDÉK
Ha nyár, akkor limonádé! Nincs finomabb, mint a forróságban egy jó pohár jeges ital. Ez itt a kísérletezés terepe, váltogasd bátran a hozzávalókat, hogy megtudd, melyik a kedvenced.
Zöldalmás limonádé
Hozzávalók:
- 3 evőkanál cukorszirup
- 1/2 zöldalma lereszelve
- 1/2 citrom leve
- 4 szelet alma
- 1 liter víz
Elkészítés:
A reszelt almát öntsük le a citrom levével, hogy ne barnuljon meg, majd tegyük hozzá a cukorszirupot és a vizet. Díszítsük az italt vékony almaszeletekkel, és kínáljuk jól behűtve, sok jéggel. Ha nem érezzük elég intenzívnek az alma ízét, tegyünk még bele nyugodtan.
Cukorszirup, a limondé alapja
Hozzávalók:
- 5 dkg cukor
- 1 liter víz
- 3 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A hozzávalókból sűrű szirupot főzünk, és hagyjuk kihűlni. A hűtőben hetekig eláll, akármikor elővehetjük, ha ízesíteni akarjuk a limonádénkat. Ez az alap a kávézókban kapható drága és finom limonádék titka, tényleg érdemes elkészíteni előre.
Levendulás limonádé
Hozzávalók:
- 1 evőkanál szárított levendulavirág
- 2 citrom leve
- 4 evőkanál cukor
- 1 liter víz
Elkészítés:
Forrázzuk le a levendulavirágot 2 dl forró vízzel, és tegyük félre 10 percre. Facsarjuk ki a citromok levét, adjuk hozzá a cukrot és a liternyi vizet.
Szűrjük le a levendulafőzetet, öntsük hozzá azt is, és tegyünk bele felkarikázott citromot. Jól lehűtve fogyasszuk, úgy élvezhető igazán a pikáns íze.
Bodzás limonádé
Hozzávalók:
- 2 citrom leve
- 4 evőkanál cukor
- 4-5 bodzavirág
- 1 liter víz
Elkészítés:
Készítsünk klasszikus limonádét vízzel, cukorral és citromlével, majd áztassuk bele a bodzavirágokat. Fontos, hogy a virágokat ne öblítsük le, mert így marad rajtuk az értékes virágpor. Igyekezzük olyan helyről virágot gyűjteni, ahol a lehető legkevesebb szennyeződés kerülhet rá. Áztassuk a virágokat egy éjszakán át, majd másnap szűrjük át a limonádét, és hűtsük be.
Jelentkezzen be vagy regisztráljon a kedvencekhez mentéshez!