Élményeket adunk.

HŰSÍTŐ LIMONÁDÉK

Ha nyár, akkor limonádé! Nincs finomabb, mint a forróságban egy jó pohár jeges ital. Ez itt a kísérletezés terepe, váltogasd bátran a hozzávalókat, hogy megtudd, melyik a kedvenced.

0 1 185

Zöldalmás limonádé

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál cukorszirup
  • 1/2 zöldalma lereszelve
  • 1/2 citrom leve
  • 4 szelet alma
  • 1 liter víz

Elkészítés:

A reszelt almát öntsük le a citrom levével, hogy ne barnuljon meg, majd tegyük hozzá a cukorszirupot és a vizet. Díszítsük az italt vékony almaszeletekkel, és kínáljuk jól behűtve, sok jéggel. Ha nem érezzük elég intenzívnek az alma ízét, tegyünk még bele nyugodtan.

Cukorszirup, a limondé alapja

Hozzávalók:

  • 5 dkg cukor
  • 1 liter víz
  • 3 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A hozzávalókból sűrű szirupot főzünk, és hagyjuk kihűlni. A hűtőben hetekig eláll, akármikor elővehetjük, ha ízesíteni akarjuk a limonádénkat. Ez az alap a kávézókban kapható drága és finom limonádék titka, tényleg érdemes elkészíteni előre.

Levendulás limonádé

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál szárított levendulavirág
  • 2 citrom leve
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 liter víz

Elkészítés:

Forrázzuk le a levendulavirágot 2 dl forró vízzel, és tegyük félre 10 percre. Facsarjuk ki a citromok levét, adjuk hozzá a cukrot és a liternyi vizet.

Szűrjük le a levendulafőzetet, öntsük hozzá azt is, és tegyünk bele felkarikázott citromot. Jól lehűtve fogyasszuk, úgy élvezhető igazán a pikáns íze.

Bodzás limonádé

Hozzávalók:

  • 2 citrom leve
  • 4 evőkanál cukor
  • 4-5 bodzavirág
  • 1 liter víz

Elkészítés:

Készítsünk klasszikus limonádét vízzel, cukorral és citromlével, majd áztassuk bele a bodzavirágokat. Fontos, hogy a virágokat ne öblítsük le, mert így marad rajtuk az értékes virágpor. Igyekezzük olyan helyről virágot gyűjteni, ahol a lehető legkevesebb szennyeződés kerülhet rá. Áztassuk a virágokat egy éjszakán át, majd másnap szűrjük át a limonádét, és hűtsük be.

A következők is érdekesek lehetnek