Élményeket adunk.

ARANYAT ÉRŐ ILLATOK

Szerinted mennyibe kerül a világ legdrágább parfümje? Fedezd fel a luxust üvegbe zárva, melyek közül néhány nem csak a Guinness-rekordok könyvébe került be, de a történelembe is örökre beírta magát.

0 1 249

A parfümök királynője:

Clive Christian No. 1 Imeprial Majesty Perfume

A 2005-ben megjelent illat a világ legdrágább parfümje cím büszke tulajdonosa. Csupán 10 üveg készült belőle, melyet a londoni luxus üzletházban, a Harrodsban, ill etve a New York-i Bergdorf Goodman áruházban árultak. Az üveg 500 ml parfümöt tartalmaz, így a parfümóriás ára több mint 60 millió forint.
De mitől is olyan különleges ez az illat? Amellett, hogy a parfümös üveg a 250 éves hagyománnyal bíró, francia Baccarat kristályból készült, gallérját 5 karátos gyémántok és 18 karátos arany díszíti. A természetes aromaanyagokat tartalmazó parfüm egyébként már 1872 óta létezik, és magát Viktória királynőt is elbűvölte. A férfias, fanyar illat többek között olyan összetevőkből áll, mint az abszintolaj, a szegfűbors, a cédrusfa, a pézsma, a kardamom, az orchidea, a fehér őszibarack és a firenzei írisz. A királyi parfümöt Greta Garbo és Charlie Chaplin is viselte.

A luxus üvegű óriás parfümöt II. Erzsébet királynő tiszteletére alkották, emiatt kupakja egy koronára emlékeztet. Elton Johnnak nem volt elég a 10 darabos limitált kiadásból egyet beszerezni, ő saját magának terveztetett egy üveggel.

A parfüm 50 ml-es egyszerűsített üvegű verziója bárki számára elérhető 200 000 Ft-ért.

Az egymillió dolláros alma:

DKNY Golden Delicious Million Dollar Fragrance

Az egymillió dolláros parfüm 2011-ben hódította meg a megfizethetetlen luxus szerelmeseinek szívét. Az aranyalmába zárt illat a DKNY legnépszerűbb parfümjét tartalmazza egy egymillió dolláros üvegcsébe zárva. Az üveg díszítése felülmúl minden elképzelést: a 14 karátos fehér és sárga aranyból készült aranyalmát 183 darab sárga zafír, 2700 darab fehér gyémánt, egy 1,6 karátos brazil turmalin ásvány, egy 7.18 karátos Sri Lanka-i ovális Cabochon zafír, 15 darab élénk pink színű ausztrál, rózsa csiszolású gyémánt, illetve egy 3.07 karátos ovális rubin ékesíti.

Az aranyalmát így 2909 darab különleges ékkő borítja, melyek a New Yorki horizont sziluettjét ábrázolják. Az üveg elkészítése 15 000 órába telt.

A nevetségesen drága parfüm védelmében annyit, hogy az eladásból származó teljes bevételt a cég jótékonysági célokra fordította, az éhezés ellen fellépő Action Against Hunger számára. A drágaköves almába zárt illatot egyébként bármely drogériában megvásárolhatjuk, már 9 000 forinttól.

Egyedi illatkompozíció egyiptomi hangulattal:

Baccarat Les Larmes Sacrees de Thebes

Végre egy parfüm az előkelő kategóriából, melyet nem az üvegje, hanem különleges összetevői és az illatkompozíció tesz luxustermékké, olyannyira, hogy a parfümöt a világ egyik legszebb illatjaként tartják számon a mai napig. Az illat Egyiptomot idéző Baccarat kristályból készült, piramis formájú üvegben látott napvilágot 1998-ban. Maga a kristályt gyártó cég álmodta meg a parfümöt, amely a „Théba áldott könnyei” nevet viseli, és olyan aromaösszetevőket tartalmaz, mint a jázmin, a borostyán, a rózsa, a ilang-ilang, a kardamom valamint a Közel-Keletet idéző mirha, szantálfa és tömjén. Az illat annyira eredetire sikerült, hogy azt tartják róla, képes életre kelteni az ókori egyiptomi fáraók szellemét is. A nagy sikerre való tekintettel 7 ml-es mini kiszerelésben is elérhető, melynek ára közel 500 000 Ft.

A felejthetetlen klasszikus:

Chanel No. 5 Grand Extrait

A Chanel név egyet jelent a luxussal, így a legdrágább illatok közül sem maradhat ki a márka. Coco Chanel ikonikus illata 1929-ben hódította meg a világot. A kompozíciót a legendás parfümkészítő, Ernest Beaux alkotta meg a divatház számára. Ez a limitált kiadású széria, mely a Grand Extrait nevet viseli a Chanel No. 5 illat legeredetibb és legtisztább változata, így megéri az árát is. Minden palack kézzel készített, és nagyon kis számban került forgalomba. A virágos illatot nagy odafigyeléssel készítik, épp úgy, mint az azt tartalmazó üveget: kizárólag csak a Chanel divatház franciaországi mezőin termesztett rózsákat és jázmint használják fel hozzá.

2016 végén a cég újraélesztette klasszikus illatát, modern csavart víve a kompozícióba. A Chanel No. 5 L’eau már 22 000 Ft-tól kapható.

Virágokkal a depresszió ellen:

Joy by Jean Patou

Az illatot 1929-ben a francia Henri Alméras álmodta meg Jean Patou divattervező számára. A parfümöt azonban csak 1936-ban hozták forgalomba. A Nagy Depresszió korszakának legnépszerűbb illatjaként tartják számon. Sőt 2000-ben kinevezték a 20. század illatának is. Nevéhez híven a Joy, melynek jelentése öröm, állítólag valóban képes a depressziót és a rossz kedvet gyógyítani, hiszen alkotójának épp az volt a célja, hogy a nehéz időkben jókedvre derítse kreációjával az embereket. A Joy virágok utánozhatatlan esszenciája: egyetlen egy uncia, azaz 30 ml előállításához 10 000 jázmin virága és 336 fej rózsa szükséges. Szintetikusabb EDT verziója már 24 000 Ft-tól kapható.