Élményeket adunk.

MŰANYAG ÉS FÉM A TILLU DESIGN ÉKSZEREIBEN

A Tillu ékszereire leginkább az új formavilág keresése és az egyszerű szépség kifejezése, a légies minimál és a kortárs dizájn találkozása jellemző. Az alkotóval, Kalmár Eszterrel készült interjúnkban a márkáról kérdeztük, és megtudtuk azt is, hogy válhat a műanyag értékes ékszeralapanyaggá.

0 1 390

Mióta tervezel ékszereket? Hogyan indult ez a szerelem?

Ékszereket 19 éves koromtól tervezek, akkor kezdtem el az ötvös iskolát, viszont a szerelem sokkal korábbról indult. Meg akartam érteni, hogy az ékszerboltokban látható kézzel készült ékszerek hogy készülnek. Ehhez hozzá-társult az alkotás szeretete, így kezdtem el ékszereket tervezni.

Honnan ered a márkanév?

Olyan márkanevet szerettem volna magamnak és az ékszereimnek választani, amit könnyű megjegyezni és kimondani, így semmiképp sem egy hosszú, többszavas, hanem egy rövid, frappáns szót kerestem. Így esett a választásom a Tillura, ami egyébként a gyerekkori becenevem is volt, ami a második keresztnevemből, az Estillából jött .

Milyen stílus jellemző rád? Milyen anyagokat használsz szívesen?

Ékszereimet párhuzamosan készítem fémből és műanyagból. Személy szerint a műanyaggal való tervezést izgalmasabbnak tartom, mert nemcsak a formáját kell kitalálnom, hanem az anyag mintáját is, amit én készítek el. Mivel a mű-anyagok a fémmel szemben sokkal színesebbek és figyelemfelhívóbbak, így könnyen válhat egy outfit legmeghatározóbb darabjává. Sajnos a köztudatban még nem elfogadott annyira a műanyag mint ékszer, de remélem és törekszem is rá, hogy ez megváltozzon és jobban elfogadják a nem hagyományos anyagokból készült ékszereket.

Mégis, ha műanyagokkal dolgozni izgalmas is, ötvösként nem érezném magam egésznek, ha nem dolgoznék fémekkel. A fémek megmunkálását nem tudja helyettesíteni a műanyaggal való játék.
Amíg műanyag ékszereimnek a szokatlan anyaga, addig fém ékszereimnek az egyszerű formája a legjellemzőbb tulajdonsága.

Mik a jövőbeli terveid?

Szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni a brandépítésre, főleg az internetes platformokon. Sajnos még nincs kész sem a weboldalam, sem a webshopom, amin nagyon gyorsan szeretnék változtatni, hogy könnyebben elérhetőek legyenek az ékszerek mindenki számára, itt hon és külföldön egyaránt.

Az ékszereimmel kapcsolatban pedig szeretnék olyan darabokat tervezni, amelyekben harmonikusan megjelenik mind a műanyag, mind a nemesfém. Úgy gondolom, hogy ennek a két teljesen különböző anyagnak a társításából, nagyon érdekes és új dolgokat lehet létrehozni és ezt szeretném megmutatni.