Élményeket adunk.

ÍGY UGORJ FEJEST A VILÁGBA!

Egyre több szuperolcsó (vagy félreárazott, azaz error fare) repülőjegyet és szállást kínáló oldal ajánlatai közül válogathatsz az interneten – mielőtt azonban lecsapsz a kihagyhatatlannak tűnő lehetőségekre, néhány dolgot érdemes átgondolnod, hogy tényleg minden olyan jól alakuljon, mint a költségek.

0 776

Készülj fel!

Bár a világ legspontánabb dolgának tűnik egy hirtelen lehetőséget kihasználni, jól akkor fog elsülni, ha kicsit előkészülsz rá, leginkább anyagilag. Már tudod, hogy a következő fél-egy évben elutaznál valahova pár napra? Akkor gyűjts össze egy kezdő keretösszeget (célponttól függően 20-150 ezer forint), és csak utána kezdd figyelni az ajánlatokat. Így jó szívvel lecsaphatsz akár az elsőre is!

Dönts villámgyorsan!

Hogy egy adott összeg a rendelkezésedre álljon, amiatt is szükséges, mert az őrült alacsony árak gyakran csak néhány órán vagy napon keresztül elérhetők, ezért gyakorlatilag azonnali döntést igényelnek. Ha az igényeidnek megfelelő célpont adódik, ne aggódj amiatt, hogy lesz-e még jobb – ennek pont az a lényege, hogy fogd a jegyet és utazz!

Ne gondolkozz sokat, csapj le a lehetőségre!

Légy rugalmas!

Az úti célt és az indulás dátumát illetően is – ha ugyanis egy marokkói útra vágysz, tuti pont az nem jön. Ez a fajta utazási forma azoknak kedvez, akik a kaland kedvéért indulnak útnak, és hogy minél többet lássanak a világból, ezért majdnem mindegy, hova és mikor mennek. A legjobb akciós árak általában egy adott napra vagy hétre szólnak, de sokszor akad hasonlóan kedvező megoldás egy kicsit később is, érdemes időt szánni a keresgélésre.

Előbb a jegy, aztán a szállás

Mindig, de főleg akkor várd meg, hogy tényleg sikerült-e megkaparintanod a repjegyet az adott összegért, ha elárazott jegyre pályázol. Ezekkel ugyanis előfordul, hogy hiába foglalsz, a légitársaság észreveszi a hibát, és vissza is vonja az ajánlatot (a pénzt persze visszakapod), de sokszor mégiscsak tied lehet a jóárasított jegy. Ezért a szállásfoglalással mindig várj pár napot!

Fapados szállás?

Az ilyen repjegyek mellé sokszor ajánlanak nagyon költséghatékony szállásokat is, de ezek általában olcsó, egy-két csillagos hotelek, hostelek, így ne számíts luxusra! Viszont ezzel már ráérsz, úgyhogy nézegesd át az ismert online szállásfoglaló rendszereket, ha kedveled, akkor a couchsurfing lehetőségeke, Airbnb-t, mert lehet, hogy magadtól színvonalasabb szobát találsz ugyanazért a pénzért.

Egynapos kaland

Gyakran találkozhatsz egynapos városlátogatásokkal is az olcsó ajánlatok között – ezek nagyrészt fapadossal megközelíthető utakat jelentenek, és tényleg megúszható akár tízezer forintból is. De fontold meg, mielőtt foglalsz, hogy a hajnali indulás (kb. reggel 4-6 órára ki kell érned a reptéren) és a késő esti érkezés fáradalmai mellett ténylegesen mennyi időd marad a nézelődésre, azaz meddig tart mondjuk be-, majd visszajutni a városból, és ez a látnivalók mennyiségével összhangban van-e. Milánó, Pisa simán járható, de Londonból már lehet, hogy csalódottan fogsz hazajönni a kevés ott töltött idő miatt.

A következők is érdekesek lehetnek